Translate

2013. március 20., szerda

KENYÉRLÁNGOS, vagy langallo, vagy focaccia ki, hogy ismeri





500 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor                        

1 zacskó szárított   élesztő

1 kk.                       cukor  

4 ek.                       olaj                             

200 ml                    Loprofin tej vagy lp drink

30 ml              tejföl (piros tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb a fehérjetartalom)

2 kk.                              

csipet                     bors, majoránna, oregáno, bazsalikom (akár szárított, vagy friss)   

Rátét:

1.      ötlet:          4 gerezd zúzott fokhagyma

3 ek. olajjal elkeverve

2.      ötlet:          150 g lilahagyma

2 ek. tejföl

2 ek. Loprofn tej, vagy lp drink

3.      ötlet:          3 ek. olaj

apró darabokra vágott olívabogyó, vagy szárított paradicsom, gomba, cukkini, stb.

reszelt Viofast sajt

gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő



Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, tejfölt, olajat, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. valamint fokozatosan adagoljuk a folyadékot is.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és a tepsink méretének megfelelő lepényt nyújtunk ki belőle, kb. 1,5 cm vastagságú, vastagabbat, mint egy pizzatészta. Félretesszük meleg helyre és legalább egy órán át kelesztjük. Széleit bevagdossuk, és a tésztába is kis mélyedéseket vágunk, hogy a gőz eltávozhasson. Megkenjük a kívánt zsiradékkal, pl. olajjal, kacsazsírral, vagy tejföllel, és a tetejére hagymát, olívabogyót hintünk, ízlés szerint fűszerezzük. Előmelegített sütőben sütjük. Sütés után akár felszeletelhetjük, de az igazi kenyérlángost, a világ különböző pontjain inkább törik, és úgy fogyasztják el. Jó étvágyat hozzá!!

A sütő hőfoka:       200 °C

Sütési idő:              20-25 perc



Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
fehérje  (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
9
0,3
55
5
278