500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
1 kk. cukor
4 ek. olaj
200 ml Loprofin tej vagy lp
drink
30 ml tejföl (piros
tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb
a fehérjetartalom)
2 kk. só
csipet bors,
majoránna, oregáno, bazsalikom (akár szárított, vagy friss)
Rátét:
1. ötlet:
4 gerezd zúzott fokhagyma
3 ek. olajjal elkeverve
2. ötlet: 150 g lilahagyma
2 ek. tejföl
2 ek. Loprofn tej, vagy lp drink
3. ötlet: 3 ek. olaj
apró darabokra vágott olívabogyó, vagy szárított
paradicsom, gomba, cukkini, stb.
reszelt Viofast sajt
gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő
Elkészítése:
A
fehérjeszegény Loprofin kenyérport
öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, tejfölt, olajat, a sót,
valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. valamint fokozatosan adagoljuk
a folyadékot is.
Az
egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és
a tepsink méretének megfelelő lepényt nyújtunk ki belőle, kb. 1,5 cm
vastagságú, vastagabbat, mint egy pizzatészta. Félretesszük meleg helyre és
legalább egy órán át kelesztjük. Széleit bevagdossuk, és a tésztába is kis
mélyedéseket vágunk, hogy a gőz eltávozhasson. Megkenjük a kívánt zsiradékkal,
pl. olajjal, kacsazsírral, vagy tejföllel, és a tetejére hagymát, olívabogyót
hintünk, ízlés szerint fűszerezzük. Előmelegített sütőben sütjük. Sütés után
akár felszeletelhetjük, de az igazi kenyérlángost, a világ különböző pontjain
inkább törik, és úgy fogyasztják el. Jó étvágyat hozzá!!
A sütő hőfoka: 200
°C
Sütési idő: 20-25
perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
100 g
|
9
|
0,3
|
55
|
5
|
278
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése