Translate

2013. március 21., csütörtök

ZÖLDSÉGES CSIGA, vagy PIZZÁS CSIGA



Hozzávalók:                                                                               
400 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó szárított   élesztő
100 g                      margarin
100 g                      főtt burgonya
30 ml                      tejföl (magas zsírtartalmú, 20 %-os)
1 db.                      Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
120 ml                    Loprofin tej                                                             
1 kk.                               

Kiskonyhámban készült:

A töltelékhez:
400 g                      főtt, vagy párolt a diétába beilleszthető zöldség összetörve kisebb
darabokra      
100 ml                    alacsony fehérjetartalmú főzőtejszín, vagy alacsony fehérjetartalmú majonéz (pl. Heinz 0,9/100 g, Lomee light 0,2g/100 g, Lomee light 30 %-os zsírtartalmú 0,5g/100 g, stb.)
30 ml                      olaj a megkenéshez

Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin kenyérporhoz hozzáadjuk az élesztőt, valamint a többi hozzávalót. Fokozatosan hozzáadjuk a Loprofin tejet, majd ha a tésztánk teljesen egynemű, alaposan átgyúrjuk. Legalább fél órára félre tesszük keleszteni.
Ezután kisujjnyi vastag téglalap alakúra kinyújtjuk, és az összeállított zöldséges töltelékkel megkenjük. Feltekerjük, mint a bejglit, és éles késsel felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, sülés közben olajjal, vagy fehérjeszegény tejjel kenegetjük. Ha még gazdagabbá szeretnénk tenni, készítsünk hozzá sajtmártást Viofast növényi sajtból, és tálaljuk együtt.

Sütőstúdióban gyerekekkel együtt készített:
 

A sütő hőfoka:       200 °C
Sütési idő:              15-20 perc

Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes
306
9,9
477
117
3133
100 g
34
1,1
53
13
348