Translate

2012. január 2., hétfő

Fokhagymás kenyér

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

kb. 900 gramm lesz ebből az adagból.

Hozzávalók:                           
500 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor           
1 zacskó szárított élesztő
1 kk. cukor   
100 g főtt burgonya                       
4 gerezd fokhagyma
4 ek. margarin           
200 ml Lorpofin tej vagy lp drik tejpor
2 kk. só   
1 kk. fűszeres só                       

               
gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő

Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott fokhagymát, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és a kívánt formára alakítjuk (pl. francia kenyér, cipó, toast, zsemle, kifli, stb.). Fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.

TIPP
Sütés után, ha kihűlt a kenyér szeleteljük fel, és 2-3 szeletenként csomagoljuk folpackba. Fagyasztóban hónapokig eláll.


A sütő hőfoka: 220 ºC
Sütési idő: 35-40 perc

Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 gramm
31
0,9
52
1,3
897 (213)