Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
8 adag
Hozzávalók:
tészta
400 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
1 kk. cukor
fél kk. só
2 ek. karamellizált cukor
300 ml langyos víz
5 ek. olívaolaj
feltét
1 ek. olívaolaj
2 doboz paradicsompüré
200 g paprika
200 g paradicsom
200 g hagyma
200 g gomba
20 g felszeletelt zöld olívabogyó
bazsalikom, oregánó, só, bors
Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, és az élesztőt és cukrot rászórjuk. A tál pereme mentén hozzáadjuk a sót és a karamellizált cukrot is. Víz hozzáadása mellett a tésztát kézi keverőgép segítségével bedagasztjuk. Miután a tésztát a tálból kiszedtük, a gyúródeszkán ismét átdolgozzuk. Kb. egy órán át meleg helyen, kelesztjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk miközben az olívaolajat is, beledolgozzuk. Ha már a tészta az olajat teljesen felvette, elosztjuk 1:4 arányban. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott sütőformába simítjuk. A megmaradt kisebb adag tésztából fonatot sodrunk, mellyel 1-1 átlót készítünk a pizza közepében, mellyel el tudjuk választani a négy „évszakunknak” megfelelő részt. Megkenjük olajjal, a paradicsompürét az átellenes oldalakon, szétsimítjuk a tetején, majd egy részbe tesszük a felszeletelt paprikát, másikba a paradicsomot, a harmadikba a gombát, és a negyedikbe a hagymát, és az olívabogyót. Fűszerezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A sütő hőfoka: 220 ºC
Sütési idő: 30 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése