Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 kg brokkoli, vagy 500 g brokkoli, és 500 g karfiol
1 fej vöröshagyma
300 g burgonya
2 közepes paprika
100 g margarin
50 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
200 ml lp drink tej
4 gerezd fokhagyma
2 ek. tejföl 20%-os zsírtartalmú
2 db Loprofin tojáspótló por
2 kk. vegeta
morzsolt kakukkfű
csipetnyi szerecsendió
csipet bors
2 kk. só
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, előfőzzük, és feldaraboljuk. Olajjal kikenünk egy tepsit, majd legalulra lerakjuk a rózsáira szedett brokkolit, burgonyát, utána hagymát, és a többi zöldségfélét. Elkészítünk egy nagyon finom ún. gratin mártást. A margarint habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a Loprofin kenyérport, összekeverjük, és felöntjük az lp drinkkel. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, elkevert tejfölt, ízesítjük vegetával, és legvégén adjuk hozzá a tojáspótló port. Ráöntjük a zöldségekre, és sütőben aranybarnára sütjük.
Ma már rendelkezésre áll fehérjeszegény sajt is, a tetejére reszelhetjük, és így még finomabb lesz!
A sütő hőfoka: 180 *C
Sütési idő: 15-25 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe
(mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
kJ (kcal)
|
100
g
|
48
|
1,4
|
28
|
6,1
|
762 (127)
|