Saját magam által
kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben
jelzem!
Hozzávalók:
500
g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
1
zacskó szárított élesztő
40
g cukor, a kelesztéshez
100
g újhagyma, póréhagyma, vagy pirított vöröshagyma
2
adag Loprofin tojáspótló por
elkeverve
1 dl tejfel
250
g olvasztott vaj vagy margarin
1-1,5 dl Loprofin
tej, vagy lp drink
10
g só
Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük,
hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, a sót, valamint az apróra vágott és lepirított hagymát.
Külön edényben elkeverjük robotgéppel az olvasztott vajat, a tejfölt, a Loprofin tejet, valamint a felvert
tojáspótló port, majd fokozatosan hozzáadjuk a masszához a lisztes keveréket.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük.
Kézzel alaposan átgyúrjuk, majd a sütő kelesztő funkcióját bekapcsoljuk, vagy
annak hiányában 50 °C -ra melegítjük a sütőt, és fél órán át kelesztjük.
Ezután kivesszük, alaposan összedolgozzuk, és kinyújtás után pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés
befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.
A
sütő hőfoka: 180 °C
Sütési
idő: 25-30 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
összes
|
240
|
6
|
517
|
112
|
1560
|
1 darab
|
8
|
0,2
|
17
|
3,7
|
52
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése