Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 kg brokkoli, vagy 500 g brokkoli, és 500 g karfiol
1 fej vöröshagyma
300 g burgonya
2 közepes paprika
100 g margarin
50 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
200 ml lp drink tej
4 gerezd fokhagyma
2 ek. tejföl 20%-os zsírtartalmú
2 db Loprofin tojáspótló por
2 kk. vegeta
morzsolt kakukkfű
csipetnyi szerecsendió
csipet bors
2 kk. só
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, előfőzzük, és feldaraboljuk. Olajjal kikenünk egy tepsit, majd legalulra lerakjuk a rózsáira szedett brokkolit, burgonyát, utána hagymát, és a többi zöldségfélét. Elkészítünk egy nagyon finom ún. gratin mártást. A margarint habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a Loprofin kenyérport, összekeverjük, és felöntjük az lp drinkkel. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, elkevert tejfölt, ízesítjük vegetával, és legvégén adjuk hozzá a tojáspótló port. Ráöntjük a zöldségekre, és sütőben aranybarnára sütjük.
Ma már rendelkezésre áll fehérjeszegény sajt is, a tetejére reszelhetjük, és így még finomabb lesz!
A sütő hőfoka: 180 *C
Sütési idő: 15-25 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe
(mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
kJ (kcal)
|
100
g
|
48
|
1,4
|
28
|
6,1
|
762 (127)
|
Hahaaa épp most eszem, bár nekem nem sikerült olyan jól, mert nem főztem jól elő, nem sóztam jól meg és az öntet kevés lett nekem, de szerintem csinálok rá még1 adaggal, mert alapjában véve finom!!! Köszi szépen :)
VálaszTörlésA következő még jobb lesz, csak gyakorolni kell :-)!Sok sikert hozzá!
VálaszTörlés