Hozzávalók:
300 g fehérjeszegény
Loprofin vagy damin kenyérpor
2 adag Loprofin tojáspótló por elkeverve
40 g olvasztott
vaj vagy margarin
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
1/2 csomag sütőpor
250 ml langyos Loprofin tej, vagy lp drink
500 g alma
1 liter olaj
szórat:
porcukor
fahéj
fahéj
Elkészítése:
A Loprofin tojáspótlót
vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, mellyel habosra kikeverjük, majd a
cukrot, vaníliáscukrot, Loprofin tejet. A fehérjeszegény kenyérport, a
sütőporral elvegyítjük, és fokozatosan a masszához keverjük.
Közben az almát karikákra
vágjuk, kivájjuk a magházát, meghempergetjük egy kis fehérjeszegény lisztbe és beleforgatjuk a masszába. Forró olajban
kisütjük.
Tálaláskor fahéjas
cukorral kínáljuk, jó étvágyat hozzá!
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát
(g)
|
zsír (g)
|
kJ (kcal)
|
100 g
|
11,3
|
0,3
|
51
|
23
|
1272 (321)
|
Ilyet próbáltam,de azzal szembesültem,hogy lecsorgott a massza az almáról.Már nem emlékszem,hogy mit is tettem bele,de borzalmas volt:S
VálaszTörlésJuj,de örülök ennek a receptnek!
Ez nem csurog le, garantálom :-) jó sűrű legyen, hogy megkapaszkodhassson, és érdemes az almát egy kis kenyérporba megforgatni előtte, arra még jobban tapad a tészta!
VálaszTörlés:) Oké!
VálaszTörlésOlyat,hogy máglyarakás vagy rizskók lehet pku-ban valahogy készíteni?
Krisztikém, érzem :-), Te az én emberem leszel!! Ennyi jó kérdést, szuper!! Felkötöm a gatyamadzagot!
VálaszTörlés;))))
VálaszTörlésSzerintem bármit "le tudunk fordítani", csak vállalkozónak és kreatívnak kell lenni! Hajrá!!
VálaszTörlés