kb. 30 db
Saját magam által
kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben
jelzem!
Hozzávalók:
400 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő (vagy 20 g friss élesztő)
1/2 kk. cukor
3 ek. víz
50 g nyers meghámozott burgonya
1 kk. só
3 késhegynyi koriander
0,5 kk. őrölt kömény
1 ek. karamellizált cukor
2 ek. olaj
Töltelék:
500 g bármilyen zöldség,
akár vegyesen is (sárgarépa, káposzta, gomba, hagyma, póréhagyma)
1 adag Loprofin tojáspótló por
só
bors
Elkészítése:
A kockákra vágott burgonyát
kevés vízzel puhára főzzük. A főzővizet egy edénybe áttöltjük, a krumplit
villával megtörjük.
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, s a sót a többi
fűszerrel a tál szélén egyenletesen ráhintjük. A burgonyát, az élesztőt, cukrot
a közepére adagoljuk. A burgonya főzővizét 180 ml-re feltöltjük és az olajjal
együtt az öblös edénybe, töltjük. Az egész masszát keverőgép segítségével
összedolgozzuk és fél órán át, kelesztjük. Közben a zöldségfélét megtisztítjuk,
olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval és borssal. Hozzáadunk elkevert Loprofin tojáspótló port, fűszereket.
Kivesszük a tésztát a tálból és gyúródeszkán ismét, jól átdolgozzuk,
kinyújtjuk. Kisméretű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki, és a tölteléket
beletöltjük. Félbe hajtjuk a táskákat, a széleit villával lenyomkodjuk. Forró
lobogó vegetás vízben megfőzzük. Mártásokkal, öntetekkel tálaljuk, adhatunk
hozzá párolt zöldségeket is.
Főzési idő: 15 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia kJ (kcal)
|
100 g
|
25
|
0,6
|
62
|
3
|
1155 (270)
|
1 darab
|
5
|
0,1
|
13
|
0,6
|
231 (54)
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése