Translate

2011. november 23., szerda

Répás-sáfrányos kenyér, 20 szelet

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

Hozzávalók:                     
500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
1 dl szénsavas ásványvíz
5 dl lp drink tej, vagy Loprofin tej
50 g főtt burgonya
50 g reszelt sárgarépa
3 ek. olaj
2 dkg só   
1 mk. sáfrány vagy kukruma
1 ek. tetszés szerinti zöldfűszer, vegeta, ízvarázs
               


Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, az lp drink tejet (vagy Loprofin tejet), valamint az ásványvizet, a reszelt sárgarépát, főtt burgonyát, és a tetszőleges zöldfűszereket is egyenletesen ráhintjük. Szép sárga színét a sáfránytól vagy kurkumától kapja.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kenyérsütő formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes
281
5
517
111
3140
1 szelet
14
0,3
26
5,6
157

A kimaradt kenyértésztát muffin sütőben is megsüthetjük, és zsemle lesz belőle.

Receptajánló:
Zsemlekenyér
Medvehagymás pogácsa 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése