Hozzávalók:
500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
1 dl szénsavas ásványvíz
5 dl lp drink tej, vagy Loprofin tej
50 g főtt burgonya
50 g reszelt sárgarépa
3 ek. olaj
2 dkg só
1 mk. sáfrány vagy kukruma
1 ek. tetszés szerinti zöldfűszer, vegeta, ízvarázs
Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, az lp drink tejet (vagy Loprofin tejet), valamint az ásványvizet, a reszelt sárgarépát, főtt burgonyát, és a tetszőleges zöldfűszereket is egyenletesen ráhintjük. Szép sárga színét a sáfránytól vagy kurkumától kapja.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kenyérsütő formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.
A sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: 25-30 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
összes
|
281
|
5
|
517
|
111
|
3140
|
1 szelet
|
14
|
0,3
|
26
|
5,6
|
157
|
A kimaradt kenyértésztát muffin sütőben is megsüthetjük, és zsemle lesz belőle.
Receptajánló:
Zsemlekenyér
Medvehagymás pogácsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése