Translate

2011. november 5., szombat

Sütőtök krémleves


Hozzávalók:        
300 g sült sütőtök
3 ek. olaj
1 fej vöröshagyma
100 g burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 ek. friss gyömbér, vagy mokkáskanálnyi őrölt
1 tk. köménymag
2 tk. cukor
6 dl víz
200 ml Loprofin tej
100 ml tejszín
só, fehér bors
TIPP: Tálaljuk pirított fehérjeszegény kenyérkockával, vagy kifőtt fehérjeszegény tésztával!



Elkészítése:
A sütőtököt 250 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a húsát kikaparjuk. A burgonyát megfőzzük. Forró olajban a hagymákat, gyömbért, fűszereket megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sütőtökhúst és a főtt burgonyát, majd sóval, fehér borssal ízesítjük, puhára pároljuk.
Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, hozzáadjuk a tejszínt, Loprofin tejet, ha szükséges cukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük.

Tápanyagtartalom:

mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
kJ (kcal)
összesen
90
3
20,34
131,6
5590 (1331)
1 adag
22
1,5
5,1
32,9
1398 (333)

2 megjegyzés:

  1. Nyami...egészen megéheztem:-)

    VálaszTörlés
  2. Tokkal vonóval 1 óra, és a legtöbb idő a sütőben való sütés :-), de közben elkezdheted szerkeszteni a galos blogod :-) !

    VálaszTörlés