36
db.
Hozzávalók:
180
g olvasztott vaj vagy margarin
3
adag Loprofin tojáspótló por
elkeverve
50 ml Loprofin
tej, vagy lp drink
200
g finom kristálycukor
1
zacskó vaníliás cukor
1
db. narancs reszelt héja
240
g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
csipet
só
1
csapot teáskanál sütőpor
60
g apróra vágott mazsola
Elkészítése:
A Loprofin
tojáspótló port elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott és lehűtött vajat,
vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, Loprofin tejet valamint a
narancshéjat.
Ezután hozzászitáljuk a fehérjeszegény kenyérport,
sütőport és a csipet sót. Egyenletesre keverjük. Közben a madeleine
(legyezőforma) sütőt kikenjük olajjal, megszórjuk fehérjeszegény liszttel és
belekanalazzuk a süteményt.
Előmelegített sütőben (200 °C-ra) majd visszaállítjuk 175 °C-ra megsütjük.
Kakaó, tej mellé narancslekvárral királyi csemege.
A
sütő hőfoka: 175 °C
Sütési
idő: 10-12 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
összes
|
115,2
|
1,8
|
180
|
57,6
|
134,4
|
1 darab
|
3,2
|
0,05
|
5
|
1,6
|
32
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése