19 db
Hozzávalók:
150 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1/2 zacskó szárított élesztő
50 ml Loprofin tej
50 g margarin
30 g zsír
só
ízlés szerint fűszerek (köménymag, bors, fűszerpaprika, fokhagyma, stb.)
A modern változat:
A "kőkorszaki":
Elkészítése:
1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk.
2. 2 cm átmérőjű gombócokat formálunk.
3. A sütőformát az első gombóc behelyezése előtt olajjal kikenjük, és a gázon felforrósítjuk. A formának nagyon melegnek kell lennie, különben a tészta beleragad! Ha forró, belehelyezünk egy gombócot, majd a sütőt összecsukjuk. Így a gombóc korong formára lapul. Megsütjük a korong egyik, majd a sütőformát megfordítva a másik oldalát (ez kb. 10-10 másodperc).
Ostyasütő gép esetében is ügyeljünk arra, hogy forrók legyenek a sütőlapok.
4. A megsült korongot kivesszük és behelyezzük az új gombócot. Ezt ismételjük, amíg a gombócok el nem fogynak.
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
összes
|
35
|
0,96
|
10,25
|
71
|
1197
|
1 darab
|
1.84
|
0,05
|
0,54
|
3,74
|
63
|
Beszerzési lehetőségek:
Hagyományos forma:
• vásárok
• piacok
• www.edenyek.hu
• www.olcsoedeny.hu
Ostyasütő gép:
• http://meska.hu/
Receptajánló:
Medvehagymás pogácsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése