Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
Hozzávalók:
160
g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
40
g vaj
40
g margarin
minimális
hideg víz az elkeveréshez
140
g összeturmixolt gyümölcs, pl. almaszósz, meggy püre
1
db egész alma, vagy ananász a díszítéshez
1-2
ek. sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A margarint és vajat morzsoljuk el a Loprofin kenyérporral, majd adjuk hozzá
annyi hideg vizet, hogy nyújtható állagúvá váljon.
Kör alakú alufólia tálcát kenjünk ki zsiradékkal, majd
a tésztát nyújtsuk ki és helyezzük bele. Öntsük rá a pürésített gyümölcsöt,
majd a tetejét díszítsük, és a legvégén kenjük meg a tetejét baracklekvárral.
A
sütő hőfoka: 200 °C
Sütési
idő: 20-25 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
100 g
|
15
|
0,4
|
46
|
15
|
1260 (300)
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése